5 צעדים למחיקת 100% מהמידע בחשבון הפייסבוק שלכם

עודכן לאחרונה על-ידי גריי וויליאמס ב אפריל 03, 2019

אתם עלולים לחשוב שניתן למחוק הכל בלחיצת כפתור, אבל זה לא כזה פשוט. כל מה שאי-פעם ביצעתם בפייסבוק נשמר לשימוש עתידי. נתונים ומידע שחשבתם שכבר נשכחו מזמן, קיימים ושמורים על השרתים שלו איפשהו.

כמובן, זה די פשוט להשבית את החשבון שלכם, אבל בדרך זאת – דבר לא נמחק, כדי שתוכלו להפעיל מחדש את הפרופיל שלכם, כפי שהיה.

אם אתם באמת מוחקים את החשבון שלכם, תצטרכו ליצור חשבון חדש לגמרי אם אי-פעם תרצו לחזור לפייסבוק. דרך לפרטיות אמיתית.

שלב #1 מחקו את האפליקציות המקושרות

דבר אחד שאנשים מאוד אוהבים בשימוש בפייסבוק הוא איך התוכנה מקשרת אפליקציות אחרות כדי לאפשר כניסה פשוטה. מה שאנו לא מבינים הוא שהדבר חושף מידע אישי בכל פעם שאנו משתמשים בזה, ומאפשרים לאפליקציות אחרות לקבל גישה למידע שלנו.
Facebook delete the linked appsכדי להתחיל, תצטרכו להסיר את כל האפליקציות המקושרות לחשבון הפייסבוק שלכם.

  1. הקישו על החץ הממוקם בראש הדף בפינה הימנית.
  2. בחרו "הגדרות" ו"אפליקציות ואתרים", הממוקם בעמודה השמאלית.
  3. גוללו מטה תחת "העדפות" ו"כבה" אפליקציות, אתרים ומשחקים.
  4. ברגע שכיביתם את זה, אתם יכולים למחוק כל אפליקציה המקושרת כרגע אל חשבון הפייסבוק שלכם.

שלב #2 הסירו היסטוריית פעילות

הצעד הבא הוא להסיר את תיעוד המסמכים הדיגיטלי שלכם
Facebook activity log

  1. בחרו את תפריט החץ למטה.
  2. בחרו "יומן פעילות".
  3. השתמשו בלחצן העריכה כדי למחוק או בצעו לכל פעילות המופיעה ביומן הפעילות שלכם.

צעד #3 גבו את המידע

אם קיים מידע שאתם רוצים לשמור בחשבון הפייסבוק שלכם, כמו תמונות, או אנשי-קשר, אתם יכולים לגבות אותם בצורה ידנית.
your facebook information

  1. גשו אל תפריט ההגדרות שוב.
  2. תחת "מידע הפייסבוק שלך" בחרו באופציה "הורד את המידע שלך".
  3. תקבלו מייל המקשר אתכם אל ארכיון ההורדות.
  4. שמרו את הארכיון אל המכשיר שלכם.
  5. קובץ ה-zip הזה אמור להכיל את כל התמונות שלכם, קובץ HTML שמכיל את החברים וכו'.

שלב #4 השביתו את החשבון שלכם

אנשים רבים מבלבלים בין "השבתת חשבון"(deactivate) ל"מחיקת חשבון" (delete), אבל מדובר בשני דברים שונים לחלוטין.

Facebook deactivate account

"השבתה" משמעותה שאתם יכולים להירשם שוב אחרי הפסקה ולהמשיך מהנקודה בה עזבתם. אם אינכם בטוחים שמחיקת פייסבוק היא נכונה עבורכם, עדיף שתעשו "השבתה" במקומה.

  1.  גשו אל "הגדרות" שוב.
  2. בחרו "כללי".
  3. הקליקו "נהל את חשבונך".
  4. גוללו למטה עד שתראו את האופציה להשבתה.

שלב #5 מחקו את החשבון שלכם

כיום, יותר מבעבר, מחיקת חשבון פייסבוק הפכה לנגישה ופשוטה יותר, ואלו הן חדשות טובות.
Facebook delete account

כל מה שעליכם לעשות הוא ללכת ל"מידע הפייסבוק שלך", ללחוץ "ראה" ליד "מחק את החשבון והמידע שלך".

תבחינו שיש כמה אופציות אחרות שם שכבר דיברנו עליהן. ברגע שתכניסו את הסיסמה שלכם, החשבון שלכם ימחק. חופשיים סוף סוף!

הקאץ'

פייסבוק הוא אדיב מספיק לשמור את המידע שלכם במשך 14 ימים נוספים למקרה שתשנו את דעתכם.

מה קורה עם פייסבוק?

עם יותר מ-2 מיליארד משתמשים, פייסבוק ממשיך לעמוד בראש שערוריות הפרטיות. כבר ב-2006, כשהוא הציג לראשונה את פיד החדשות, הוא הפר פרטיות משתמשים. כעת, לרוב האנשים לא איכפת שהחיים הפרטיים שלהם תקועים על הפידים של כל אנשי הקשר שלהם.

Facebookב-2011, פייסבוק הסדיר עם רשות המסחר הפדראלית בארה"ב האשמות בדבר מידע של משתמשים שלא נשאר חסוי ושהם לא עודכנו על כך. כתוצאה מכך, פייסבוק הסכים ל-20 שנים של בדיקות פרטיות בלתי תלויות.

אז, ב-2013, פייסבוק נפל קורבן לוירוס שחשף מספרי טלפון וכתובות של 6 מיליון משתמשים. כל מה שמישהו היה צריך הוא חיבור אליכם ועוד פיסת מידע כדי לקבל גישה אל החשבון שלכם.

בפברואר 2018, כשבית משפט בלגי הורה לפייסבוק להפסיק לעקוב אחר אנשים ברשת, החברה ערערה על ההחלטה. ואז, כעבור חודש בלבד, משתמשים גילו שפייסבוק ידע על גניבת נתונים מאסיבית שארעה, ולא מנע אותה. הפיצוי היחיד היה התנצלות והבטחה להשתפר.

אחרי כל זאת, האם אתם סומכים על החברה שתשמור על המידע שלכם פרטי? השאלה היא האם אתם מתעדפים את עדכון הפרופיל המקוון שלכם או את השמירה על רמת פרטיות ואבטחה טובה.

כיצד כדאי לכם להתקדם לקראת שיחרור עצמכם מפייסבוק לצמיתות?

זה מעבר לכפתור ה"מחק"

אם אתם עדיין מרגישים צורך לחזור בחזרה, אנו מציעים לעשות זאת אחרי 14 הימים כדי לוודא שכל המידע שלכם נמחק, ואז תוכלו להיות יותר בררניים יותר לגבי איזה מידע אתם משתפים בעתיד.

גריי וויליאמס
גריי וויליאמס הוא מהנדס תקשורת ונתונים מנוסה, קופירייטר וכתב במגוון פלטפורמות, ועורך עם עניין מיוחד בסייבר-סקיוריטי. הוא עובד עם וחוקר שירותי VPN וכלים אחרים לפרטיות ברשת במשך שנים רבות.